داربست فوری, داربست فلزی ,نصب داربست,
داربست فلزی در چه مواردی کاربرد دارد؟
- نمای ساختمان
- کفراژ پشت نما و زیر بتن
- دیواره برای مراسم ها
- بنرهای تبلیغاتی
- راه پله موقت کارگاهی
- نصب برای جرثقیل دستی و دستگاه های بتن پاش
- نگه داشتن اجسام سنگین
- انبار و قفسه بندی موقت
- نصب بیلبوردها و…
- ایجاد گیت و ورودی
چه سئوالاتی که در مورد داربست فلزی می خواهید بدانید؟
- داربست شبانه روزی.
- داربست فلزی ,
- قیمت لوله داربست
- داربست فلزی تهران
- قیمت اجاره داربست
- نصاب داربست
- کفراژ
- زیربتون
- غرفه و نمایشگاه
- نصب داربست.
داربست کفراژبندی داربست نما و داربست حفاظ داربست کفراژ و داربست راه پله داربست,داربست ارزان و نصب فوری نصب واجاره داربست،کلیه مناطق تهران. چهل سال فعالیت نصب فوری وارائه خدمات درعرصه انواع داربست و همکاری با ارگانهای دولتی وخصوصی. بدون تعطیل
داربست نما و داربست حفاظ
برای کار در ارتفاع های بلندتر از قد انسان، نیاز به تجهیزات خاصی می باشد. زیرا کارگران تا زمانی که بر روی زمین ایستاده باشند، توانایی کار کردن در یک ارتفاع محدود را دارند. واضح است که هرچه ارتفاع کار بلند تر باشد، تجهیزات مورد نیاز باید ارتفاع بیشتری داشته باشند. با توجه به اینکه اکثر ساختمان هایی که در حال حاضر ساخته می شوند، ارتفاع زیادی دارند، نیاز به یک وسیله که سبک بوده و استفاده از آن راحت باشد، بیشتر حس می شود.
داربست ساختمانی به همین منظور ساخته شده است. این داربست که انواع مختلفی نیز دارد، در شرایط متفاوت استفاده شده و کار در ارتفاع را برای کارگران راحت میکند. در ادامه به بررسی انواع داربست ساختمانی و نکاتی که برای اجرای داربست باید بدانید، می پردازیم.
انواع داربست ساختمانی
انواع داربست ساختمانی در جنس و نحوه استفاده تفاوت هایی دارند. بطور مثال جنس آن ها چوب و فلز بوده و در انواع معلق و پایه دار موجود هستند. که میتوانید آنها را از طریق افرادی که اجاره و اجرای داربست انجام می دهند، برای ساختمان خود تهیه کنید. انواع داربست ساختمانی:
داربست فلزی:این مدل از داربست ها، از لوله هایی با جنس فولاد که قطر 4.83 سانتی متری داشته و به لوله های 5 سانتی متری معروف هستند، ساخته شده اند. مونتاژ وسرهم سازی آنها به وسیله بست انجام می شود. و در اکثر موارد برای ساختمان ها از این مدل داربست های فلزی استفاده می شود.
داربست چوبی:موادی که برای تهیه و ساخت این نوع از داربست ها استفاده می شوند، نردبان های مخصوص و چوب های گرد می باشند. این مدل از داربست ها معمولا به طور ثابت هستند. در حالت کلی، زمانی که برای برپایی و اجرای داربست، از پل موقت، خرک و تخته استفاده کنیم، میتوان گفت که یک داربست چوبی ایجاد نموده ایم.
داربست معلق:گاهی پیش می آید که لازم است کاری در ارتفاع صورت گیرد و برپاسازی داربست از سطح زمین امکان نداشته باشد. در این مواقع از داربست معلق که از انواع داربست ساختمانی است، استفاده می شود. نحوه کار داربست معلق به این صورت است که به دیوار های ساختمان تکیه داده می شود. این نوع از داربست ساختمانی به این دلیل که مانند سکو، از سطح ساختمان بیرون زده اند، به سکوی پیش آمده یا داربست معلق معروف هستند.
داربست پایه دار:در زمان های که نیاز باشد به سرعت برپاسازی داربست انجام شود، میتوان از داربست پایه دار استفاده کرد. اما در این مدل از داربست ساختمانی، نمیتوان بیش از یه ردیف داربست را اجرا نمود. همچنین باید توجه کرد که ارتفاع سکوی کار از سطح زمین یا از طبقه ای که داربست روی آن بنا شده است، بیش از 4.5 متر نشود. زیرا ایمنی کار از بین می رود. در داربست های پایه دار باید پایه ها مهار شده و کاملا ثابت شده باشند. همچنین برای بالا و پایین رفتن از این داربست ها، از نردبان میتوان استفاده کرد.
نکاتی که باید برای اجرای داربست بدانید
مشکلات نصب و اجرای داربست زیاد است. به همین دلیل امری محسوب می شود که باید حتما توسط افراد متخصص در این حوزه انجام گیرد. و نکاتی که لازم است برای برپایی داربست رعایت شوند، برای پایداری و ایمنی داربست ها می باشند. در ادامه به برخی از این نکات می پردازیم:
- پایه ای که ستون های داربست باید روی آن بسته شوند، باید حتما محکم بوده و تا جایی که ممکن است روی صفحات زیر ستون باشد. به همین دلیل نمیتوان از آجر های آزاد استفاده کرد.
- تخته هایی که روی سکوی داربست چیده می شوند، باید بسیار نزدیک به هم باشند.
- فاصله ای که بین لوله های زیر تخته وجود دارد، به ضخامت تخته های مورد استفاده بستگی دارد.
- روی همه سکوهایی که بیش از دو متر ارتفاع دارند، باید از تخته پنجه استفاده شود.
- اگر سکو فقط برای ایستادن تعبیه شده باشد باید حداقل 0.6 متر پهنا داشته باشد و اگر برای قرار دادن مصالح نیز استفاده می شود، این مقدار به 0.85 متر تغییر میکند.
داربست چیست؟
از انواع داربست ها در کار ساخت و ساز استفاده می شود. ابتدا با تعریف داربست آشنا می شویم و سپس در مورد هر کدام از آنها توضیح خواهیم داد.
داربست فقط یک سازه موقت فلزی و یا چوبی است که برای حمایت از سازه اصلی مورد استفاده قرار می کیرد، و در عین حال به عنوان بستر یا یک پایه برای کارگران در حین انجام کارهای ساختمانی عمل می کند. با توجه به نوع کار ساخت و ساز، از انواع مختلفی از داربست ها استفاده می شود. داربست باید به خوبی مونتاژ شود، مستحکم باشد تا از کارگران و دیگر مصالح ساختمانی که بر روی آن قرار میگیرند، حمایت کند
انواع مختلف داربست های مورد استفاده در ساخت و سازبه طور خلاصه در زیر شرح داده شده است.
داربست خرپا:در داربست های خرپا، صفحه ی اصلی کار روی نردبان های متحرک یا سه پایه قرار داده می شود. این داربست برای ارتفاع 5 متری استفاده می شود و به طور معمول برای کار در داخل اتاق مانند تعمیرات، نقاشی و موارد مانند آن استفاده می شود.
داربست فلزی:داربست فلزی از لوله ها، اتصالات و بست های فلزی که به هم متصل می شوند، تشکیل شده است. مونتاژ و برچیدن این داربست آسان است و در عین حال نیازمند مهارت و دقت بالایی برای نصب است. این نوع داربست استحکام بهتر، دوام بیشتر و مقاومت بالایی دارد. اگرچه اندکی هزینه نصب آن نسبت به سایر داربست ها بیشتر است، اما ایمنی بیشتری برای کارگران فراهم می کند. به همین دلیل است که این نوع داربست امروزه به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد
داربست اسکلتی:داربست های اسکلتی نیز از فولاد ساخته می شوند. با این حال، آن ها با کوپلینگ و قاب های خاص نصب می شوند. این نوع داربست ها به صورت آماده در بازار موجود هستند.بستر کار بر روی قلاب ها تنظیم شده است که برای سطح مورد نیاز در این نوع داربست ها قابل تنظیم هستند.
داربست های معلق:داربست های معلق به طور عمده برای نقاشی، تعمیرات، شستشو و… مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوع داربست، با استفاده از زنجیر یا طناب، بستر کار از سقف به حالت آویزان قرار می گیرد و می توان آن را روی سطح مورد نظر بالا یا پایین برد.
داربست بازویی (کنسولی):در داربست های بازویی، استاندارد ها توسط زنجیره ای از سر ستون ها پشتیبانی می شوند و این سر ستون ها از طریق سوراخ هایی به دیوار متصل می شوند. این یک نوع داربست “تک فریم” است. در نوع دیگری، سر ستون ها از طریق سوراخ هایی در داخل کف ها قرار داده می شوند وبه این این نوع داربست، داربست های دوبله گفته می شود. هنگام ساخت داربست های کنسولی، باید بسیار مراقب بود. به طور معمول در شرایط زیر داربست های کنسولی مورد استفاده قرار می گیرند.
داربست تک یا واحد:داربست های تک معولا برای بنایی استفاده می شوند و به آن داربست لایه آجر نیز گفته می شود. داربست های تک شامل پایه، تیر افقی چوب بست، لوله افقی داربست و … هستند که به دیوار در فاصله ی حدود 1.2 متصل می باشد. فاصله بین پایه ها حدود 2 تا 2.5 متر است. لوله افقی داربست به پایه ها در فاصله تقریبی 1.2 تا 1.5 متر متصل می شوند. تیر افقی چوب بست از شکاف دیوار به سمت انتهای لوله افقی داربست خارج می شود. تیر افقی چوب بست در فاصله ای بین 1.2 تا 1.5 متر قرار می گیرند.
داربست دو طرفه (دوبل):داربست دو طرفه به طور معمول برای بنایی استفاده می شود، بنابراین، داربست بنایی نیز گفته می شود. همچنین به آن داربست مستقل نیز می گویند. معمولا در دیوارهای سنگی، ایجاد سوراخ در دیواربرای حمایت از تیر افقی چوب بست، دشوار است. بنابراین، ازدو داربست دو طرفه استفاده می شود.اساسا، ردیف اول حدوب 20 تا 30 سانتی متر دور از دیوار قرار می گیرد و ردیف بعدی یک متر با آن فاصله دارد. چوب بست های افقی توسط هر دو فریم پشتیبانی می شوند. به منظور قوی تر کردن آن، مهاربندی متقاطع و تیر شیب دار استفاده می شود.
داربست صنعتی مرحله دار:داربست صنعتی مرحله دار از فولاد گالوانیزه ساخته شده است. جمع کردن و راه ادازی این داربست آسان است. این سیستم داربست برای سازندگانی که در پروژه های بزرگ یا کوچک کار می کنند، بسیار مفید است. هر کجا که داربست معولی به کار می رود، داربست صنعتی مرحله دارنیز می تواند به عنوان جایگزین استفاده شود. با استفاده از سیستم همبندی قوی و ایمن، سیستم چند تکه ای این داربست می تواند در هر ارتفاعی ساخته شود.
داربست از ابتدای تمدن بشری برای امکان ساخت ساختمان های بلند استفاده می شدند. حدس زده می شود که اهرام باستانی مصر با استفاده از داربست های ساخته شده از الوار ساخته شده اند.
به طور کلی داربست ها به دو نوع فلزی و چوبی تقسیم شوند.
داربست چوبی تا سال 1922 به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه لوله های فلزی ساخته شده از فولاد جایگزین تیرهای چوبی می شوند.
داربست فلزی همانطور که از نامش مشخص است، سازه ای است که از فلز ساخته می شود. این داربست ها بسته به مکانی که قرار است از آن استفاده شود؛ به دو دسته داربست فلزی بلند و داربست فلزی کوتاه تقسیم می شود. یعنی درواقع برخی از آنها برای استفاده از ساختمان های بلند استفاده می شود و برخی دیگر در ساختمان هایی با ارتفاع کمتر کاربرد دارد.
امروزه داربست فلزی یک امر عادی است. داربست لوله از دهه 1950 استاندارد صنعت بوده است. سبک است و قدرت را به خطر نمی اندازد.
بدون نیاز به مهره و پیچ ، جمع آوری داربست سریع و آسان انجام می شود. فلزات مورد استفاده برای داربست به طور معمول فولاد یا آلومینیوم هستند.
داربست فلزی از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است. در عین حال دارای مقدار مشخصی از کشش است که به جلوگیری از ترک کمک می کند. فولاد می تواند بارهای بسیار سنگین را تحمل کند و کارگران می توانند از آن برای حمل وسایل و تجهیزات سنگین استفاده کنند. برای سازه های بلند ، فولاد یک ضرورت است زیرا وزن داربست خود به مقاومت ساختاری احتیاج دارد که فقط فولاد می تواند تأمین کند.
با استفاده از داربست فلزی ، کارگران می توانند با خیال راحت به مکان های دور دسترسی داشته باشند. با ترکیب مهاربند مورب ، می توان ساختارهایی با ثبات زیاد ایجاد کرد.
اتصالات داربست فلزی
اتصالات داربست فلزی از لوله های فولادی با قطر 50 سانتیمتر و ضخامت 4 میلی متر تشکیل شده است. برخلاف آنچه اکثرا تصور می کنند؛ سر هم کردن این لوله ها کار سختی نیست.
تنها کافی است لوله ها را به وسیله بست به یکدیگر متصل کنید.این نوع داربست برای اینکه امن باشد و واژگون نشود باید به دیوار وصل شود. از دیگر لوازمی که در اتصال یک داربست فلزی استفاده می شود باید به بست لوله های افقی، میله شکاف دار اتصال، پایه قابل تنظیم، صفحه زیر ستون و اشاره کرد.
داربست فلزی به گونه ای تولید شده است که قابل استفاده مجدد باشد و از خطوط ایمنی نیز استفاده می شود. در مکان هایی که کارگران کار می کنند برای جلوگیری ازبرق گرفتگی آن مکان را به صورت کامل عایق بندی می کنند.
کارگران هنگام کار کردن با داربست فلزی باید تمام قطعات شل شده را به طور مداوم بررسی کنند. تمام وسایل ایمنی باید در ارتفاعات عالی پوشیده شود. کارگران باید هنگام کار با سیستم عامل های تلفن همراه اطمینان حاصل کنند که بالا بردن و پایین آمدن این سکو کارآمد است.
قیمت داربست فوق صرفاً جهت شهر تهران می باشند و تا 20 کیلومتر خارج از شهر تهران 20% به قیمت های فوق اضافه می گردد.
- برای ماه های بعد طبق ماه اوّل محاسبه می گردد.
- برای هر ضلع جداگانه محاسبه و دریافت می گردد (طبق تعرفه) و چنانچه کل داربست همزمان نصب گردد محاسبه آن در هر ضلع طبق تعرفه اعمال می گردد.
- کارفرما موظف است اجاره داربست را ماهیانه پرداخت نماید و چنانچه در پایان کار اجاره داربست را تسویه نگردد، داربست نصب شده باز نخواهد شد و اجارهی آن تا پایان تسویه حساب بعهدهی کارفرما بوده و می بایست پرداخت نماید.
- مسئولیت حفظ و حراست کلیهی لوازم داربست از ابتدای ورود به کارگاه تا پایان کار بعهدهی کارفرما می باشد.
- نحوهی محاسبه کفراژ ساده طول × عرض × ارتفاع زیر سقف می باشد.
- نحوهی محاسبه متراژ داربست مسقف بصورت طول × عرض × حداکثر ارتفاع می باشد.
- فاصله پایه های داربست 3 متر محاسبه می گردد ولو آنکه به دلایلی کمتر از سه متر نصب گردد.
- مبنای محاسبه داربستی که بصورت حفاظ در ارتفاع نصب میگردد بصورت طول کار در عرض در حداقل ارتفاع 6 متر بر مبنای ریالی بند 2 محاسبه می گردد و بالاتر از 5 طبقه (15 متر) 20% به عنوان سختی کار به مبلغ اوّلیه اضافه می شود.